Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce trebuie sa faci inainte de a-ti schimba jobul

Tags: loc de munca, slujba, cv, bani

Te gandesti sa-ti schimbi locul de munca? Se restructureaza departamentul tau? In orice caz, este bine sa te pregatesti inainte de urmatoarea miscare. Dar cum? Exista reguli privind tranzitia mai usoara spre o noua etapa profesionala? Bineinteles.
Va prezentam trei sarcini care trebuie bifate inainte de a pleca de la locul actual de munca, pentru a te pozitiona in forta pe viitor. 
 
1. Scrie o lista cu cele mai importante realizari.
 
CV-ul tau trebuie sa scoata in evidenta realizarile, nu responsabilitatile. Este usor sa treci cu vederea ce ai facut atunci cand incepi o noua slujba, adica sa uiti detalii cum ar fi traficul urias pe care campania ta l-a atras pentru site-ul companiei sau cati bani ai adus in firma, salvand-o de la extinctie.
 
Asa ca, atunci cand inca desfasori o activitate, aloca putin timp, jumatate de ora in fiecare luna, pentru a scrie toate lucrurile pe care le-ai finalizat (chiar si cele care nu ti se par impresionante). Este mult mai usor sa accesezi aceste date atunci cand esti inca angajat.
 
Si daca ai plecat deja si nu ai facut lista? Nu te panica, ci mergi inainte, completeaza lista si, la nevoie, cere ajutorul fostilor colegi cu care pastrezi legatura. Nu uita ca, atunci cand esti in dubiu, rotunjeste realizarile in minus. Nu vrei ca noul angajator sa afle ca ai exagerat sau mintit, chiar daca a fost un gest neintentionat.
 
2. Fa-ti un portofoliu.
 
Ne gandim ca, in general, numai persoanele creative isi fac portofolii. Deloc adevarat! Un astfel de material, tangibil cum este el, are o mare valoare la interviuri si au marele avantaj ca arata, si nu indica.
 
Ce ai facut tu (sau echipa ta) pentru a va etala abilitatile? Incearca sa-ti faci portofoliul cat mai divers, pentru ca nu se stie niciodata ce vei face peste doi, trei ani.
 
Si daca ai plecat deja si nu mai ai acces la niciun dosar? Fii fara teama, aici te salveaza Internetul.
 
3. Intalneste-te cu persoane care pot sa-ti faca recomandari beton.
 
Acest obicei te va ajuta sa mentii relatii cu persoane importante. Daca iei pranzul cu o partenerul de afaceri, dupa ce ati semnat o intelegere, poate sa fie de bun augur. Nici nu trebuie sa vorbiti despre slujba, caci scopul tau este de a face tranzitia relatiei de la munca spre viata (prietenie).
 
Inca un sfat: cand iti depui demisia, cerei sefului sa nu dea sfara in tara o zi sau doua, pentru a-ti oferi ragazul necesar informarii tuturor celor de la care poti sa iei referinte. Acestia din urma vor aprecia faptul ca ai fost deschis cu ei si nu au aflat despre urmatoarea ta miscare de la bursa zvonurilor.

 
Autor: Alina Negrutiu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016