Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Invata pasii esentiali pentru a te angaja la un startup

Tags: loc de munca, angajare in startup, relatii si conexiuni

Vrei sa te angajezi sau sa incepi o afacere pe cont propriu? Cele mai multe afaceri de dimensiuni mici implica mai putina birocrratie si mai multe oportunitati referitoare la stabilirea rolului pe piata. In cazul in care doresti sa incepi o afaceri trebuie sa ii studiezi foarte bine pe marii antreprenori si mai ales sa incerci sa adopti cate putin din strategiile cu care acestia au ajuns la succes.
Foarte bine, insa pentru obtinerea unui loc de munca ai nevoie de o abordare diferita decat in cazul in care vrei sa devii propriul sef. In timp ce unii antreprenori nu au in spate o experienta vasta, exista cativa care isi doresc si fac acest lucru pe tot parcursul vietii. Cei mai multi dintre noi vedem procesul de angajare ca pe un rau necesar. Aceasta perspectiva face obtinerea unui job mai grea pentru o persoana care are o abordare conventionala si mai usoara pentru acel tip de oameni care depun atat timp, cat si efort, deoarece atat timpul cat si efortul sunt vitale pentru orice tip de job.
 
Asadar, iata cei cinci pasi care te vor ajuta sa te angajezi:
 
1. Hotaraste-te pentru cine vrei sa lucrezi
 
Destul de logic, nu? Nici chiar. Cei mai multi oameni care isi cauta o slujba au tendinta de a aplica la orice job pe care il gasesc. Acesta gandire ce are la baza principiul "cu cat mai mult, cu atat mai bine" nu este unul foarte potrivit. Prin simplul fapt ca sunt multe persoane care apeleaza la aceasta modalitate, se ajunge la o ingreunare a procesului de angajare. Acest lucru se intampla deoarece persoana la a carei companie vrei sa te angajezi trebuie sa aleaga dintr-o multime de oameni acea persoana ideala. Pentru a-i demonstra potentialului tau sef ca tu esti cel potrivit va trebui sa muncesti foarte mult. In loc sa iti aranjezi cat mai bine in pagina CV-ul, incearca sa iti conturezi un discurs prin care sa iti exprimi motivatia si dorinta pe care o ai pentru sluja oferita de compania respectiva.
 
2. Trebuie sa cunosti cu adevarat compania
 
Atunci cand un candidat la un job spune "Mi-ar placea enorm sa lucrez pentru compania dvs." de fapt, acesta vrea sa spuna "Mi-ar placea enorm sa ma platiti". Nu poti afirma ca iti face o deosebita placere sa lucrezi pentru o anumita companie decat in cazul in care cunosti orice amanunt despre aceasta. Aceasta este diferenta dintre a vrea o sluja si a vrea un rol intr-o afacere. Vorbeste cu prietenii, familia, clientii sau oamenii de vanzari, cu oricine crezi tu ca te-ar putea ajuta in colectarea catorva informatii pretioase si adevarate. Cauta atat proprietarul companiei cat si angajatii pe retelele de socializare, pentru ca in momentul in care cunosti oamenii, atunci cunosti intreaga companie.
 
3. Alege-ti o strategie
 
Celor mai multi dintre cei care detin afaceri de dimensiuni mici nu le face deloc placere sa isi invete noii angajati ce anume trebuie sa faca. Aceste programe de training sunt costisitoare si implica atat timp, cat si efort atat din partea angajatului, cat si a angajatorului. Un nou angajat ideal este acela care isi demonstreaza productivitatea din primul minut in care a intrat in birou si a inceput sa lucreze. Nu trebuie sa stralucesti in toate domeniile, insa trebuie sa fii foarte bun in ceea ce faci. Nu uita ca angajarea ta este o investitie din care trebuie sa iasa un anumit profit. 
 
4. Nu vorbi prea mult si treci la fapte
 
Ofera-le tot ce ai mai bun. In cazul in care esti programator, incearca sa dezvolti o noua aplicatie. Daca postul tau este in domeniul vanzarilor incearca sa creezi o strategie care sa dubleze sau sa tripleze vanzarile. Trebuie sa iti surprinzi mereu angajatorul astfel incat acesta sa ajunga la concluzia ca fara tine compania pe care o detine nu ar mai fi la fel de infloritoare. Nu incerca sa le povesteti in timpul interviurilor cat de bun esti si cate ai face daca ai lucra pentru ei. Trebuie sa vii cu dovezi, cu cifre nu cu vorbe.
 
5. Creaza-ti relatii
 
Totul in afaceri se bazeaza pe relatii si conexiuni. TOata lumea la un moment dat a luat o decizie mai putin fericita, acest lucru ne ajuta si ne determina sa alegem persoanele in care avem inceredere cu adevarat. Te va motiva foarte mult sa stii ca o persoana careia i-ai cerut ajutorul in legatura cu un job te va ajuta si se va stradui foarte mult pentru a-ti obtine un interviu. De cele mai multe ori, acest amananut ii determina pe unii oameni sa ia atitudine si sa isi doreasca cu adevarat acel post.
Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016