Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa te imprietenesti cu noii colegi de serviciu

Tags: colegi de serviciu, loc de munca, integrarea intr-un grup, bun simt

Atunci cand esti angajat nou intr-o companie si nu cunosti pe nimeni, la inceput vei fi perceput in functie de abilitatile tale interpersonale.
Pentru a-ti face atat colegii, cat si seful si partenerii de afaceri sa isi formeze o parere buna despre tine inca de la primele intalniri, trebuie sa ai grija la gesturile tale, la expresiile faciale si la reactii.

Acestia pot prinde sau nu imediat drag de tine, in functie de ceea ce exprimi si de ceea ce transmiti. Desigur, o persoana care este mereu trista, care sta tot timpul cu capul in jos, concentrata strict la ceea ce are de rezolvat, care nu incearca sa socializeze cu colegii sai nu va avea niciodata de castigat, nu va primi respectul si nici increderea celor din jur.

Iata cum te poti integra cu usurinta intr-un grup din care nu cunosti pe nimeni:

1. Fii vesel

Inca de la prima ora a zilei, cand ajungi la birou, zambeste si spune buna dimineata! In prima zi de serviciu chiar poti sa aduci cafea pentru toti colegii tai, este un obicei vechi, care inca se mai practica in marile companii. Chiar daca nu esti atat de vesel precum pari, atitudinea pozitiva iti va face ziua mai frumoasa si iti va aduce numeroase beneficii, printre care chiar si cateva legaturi cu persoane interesante.

2. Arata-ti bunul simt

Chiar daca esti nou intr-o companie si inca nu cunosti pe nimeni, incearca sa fii dragut cu cei din jur. Daca esti barbat, deschide usa doamnelor si lasa-le sa treaca intotdeauna inaintea ta. Daca esti femeie, spune de fiecare data "te rog" si "multumesc", iar atunci cand cineva se ofera sa te ajute accepta, nu incerca sa pari interesanta si sa spui ca te descurci singura. Este unul dintre acele momente in care trebuie sa iti lasi mandria acasa.

3. Trebuie sa fii un bun prieten

Dupa ce ai reusit sa schimbi macar doua cuvinte cu colegii tai de birou, ii poti intreba daca isi doresc sa faca o pauza de cafea, adauga-i ca prieteni pe retelele de socializare si felicita-i atunci cand isi sarbatoresc ziua de nastere, ori au avut parte de un eveniment deosebit, precum casatoria, nasterea unui copil. De asemenea, trebuie sa fii alaturi de ei si in cazul in care trec prin momente mai grele, trebuie sa fii umarul pe care sa stie ca se pot baza la nevoie.

4. Trebuie sa fii corect

Cand un angajat nou ajunge intr-o companie mare are tendinta de a socializa doar cu seful sau, caruia trebuie sa ii raporteze ceea ce face, astfel evitandu-i pe ceilalti colegi. Asta este o greseala imensa. In primul rand, trebuie sa te imprieteesti cu colegii tai si apoi cu seful. Nu vrei sa se interpreteze gresit si nu trebuie sa tii cont nici de ierarhie. Incearca sa vorbesti cu toata lumea din companie, nu doar cu cei care au functii importante.

Autor: Ana Tudor


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele

Rating:


Nota: 4.67 din 5 - 3 voturi.

Alte articole similare pentru fiecare cuvant


Newsletter zilnic GRATUIT

Comentarii 0 comentarii

Lasa un raspuns

Informatiile scrise aici sunt confidentiale.
Adresa de email data nu va fi publicata niciodata. De asemenea, toate informatiile furnizate nu vor fi partajate cu terte persoane.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016